Krav til bæredygtig dokumentation i byggebranchen

Skamol Group producerer isolerende plader til byggebranchen og industri, og oplever stigende interesse og krav i markedet til miljødeklarering af produkter. Dels i forbindelse med DGNB og andre grønne certificeringsordninger til byggerier og dels som følge af de nye regler i bygningsreglementet (BR 18) om krav til LCA data for CO2.

Skamol Logo

Provice hjalp os med at få udviklet EPD’er for alle vores Vermiculite isolerende (insted of varmeisolerende) plader efter den nyeste EN 15804 + A2 standard for EPD’er. Vi har fået en standardiseret miljødokumentation for hele vores produktsortiment organiseret i to sammenfattende LCA analyser og projektrapporter. Provice’s professionelle og kvalificerede analysemetode har været og med vores samarbejde med Provice fik vi udviklet en detaljeret oversigt over produkternes miljøaftryk fra vugge til grav.

Valentin Gruber, Application Manager, Skamol Group

Procesen kort fortalt

Skamol Group kontaktede Provice for at få udarbejdet miljøvaredeklarationer for flere af deres produkter. Igennem en standardiseret, internationalt anerkendt beregningsmodel gør EPD’en det muligt at sammenligne forskellige materialer. EPD’en angiver hverken hvorvidt et produkt er godt eller skidt, men indeholder i stedet en produktbeskrivelse, materialesammensætning og miljødeklaration, der herefter kan vurderes med afsæt i den enkeltes behov eller ønsker for produktet.

Vi kan hjælpe din virksomhed med at imødekomme krav på klimaområdet

En EPD dokumenterer den grønne profil for materialer, produkter og byggevare, og flere virksomheder i byggebranchen oplever efterspørgsel efter dette. Kontakt Provice, hvis du har brug for hjælp til udarbejdelse af EPD’er.