Effektivisering og optimering af energiforbrug gav Martin Ib A/S store reduktioner i CO2-aftrykket

MIB er et madunivers i Aarhus, der specialiserer sig i diverse services inden for madbranchen. Virksomheden har 10 afdelinger og dækker over en bred vifte af services såsom restauranter, events, catering og bagerier.

Vores deltagelse i projektet ECSMV var med det formål at udforske, hvordan vi som virksomhed kan reducere vores CO2-udledning. Den rådgivning og de værktøjer vi fik af Provice var essentielle for vores rejse mod en grønnere fremtid.

Martin Ib, Ejer

Procesen kort fortalt

MIB deltog i projektet ECSMV, hvor Provice var tilknyttet som rådgivningsvirksomhed. Projektet giver tilskud til virksomheder i SMV-segmentet, der gerne vil reducere deres CO2-udledning og få udarbejdet klimaregnskab.

MIBBagværk er MIB koncernens bageri beliggende i Skødstrup. Provice identificerede væsentlige energibesparelser ved udskiftning af ovne mv., og hjalp med at sikre økonomisk støtte hertil. Rådgivningen omfattede også konkrete forslag om at bruge FN's 17 Verdensmål som grundlag for den videre bæredygtighedsindsats, med fokus på brød med længere holdbarhed og bedre ernæringsprofil.

Projektet fortsatte i Spiseriet 8000, som er en cateringvirksomhed ejet af Martin IB. Udover energibesparelser på produktionsudstyret anbefalede Provice på baggrund af en livscyklusanalyse (LCA) af cateringemballagen, at engangsemballage blev udskiftet med stålfade.

Tilbagebetalingstiden for både klima, ressourcer og økonomi var under 1 år – og er allerede implementeret.

Overvejer jeres virksomhed at udarbejde klimaregnskab?

Flere store virksomheder og myndigheder begynder at stille krav om, at underleverandører skal have udregninger på deres CO2-aftryk. Kontakt os for en samtale om, hvordan vi kan afdække jeres behov ift. et klimaregnskab.