Klimavenlig kørsel og CO2-reducerende tiltag, der kan resultere i betydelige besparelser

HV-transport har arbejdet aktivt med grøn omstilling i et omfang, der sikrede HV-transport Den Grønne Transportpris i 2021. Selv om HV-transport således er blandt branchens frontrunners rækker ambitionerne videre.

For at styrke den grønne profil yderligere, inviterede HV-Transport i 2022 Provice ombord til at udvikle en grøn forretningsstrategi og en plan med konkrete tiltag. Virksomhedens CO2-udledninger og materialeforbrug kom i fokus, og relevante tiltag blev identificeret både hos HV-transport og i den nære værdikæde.

Vores samarbejde med Provice har hjulpet os med at afklare, hvordan vi kan reducere vores CO2-emissioner, både i forhold til vores værdikæde, men også internt i virksomheden. De tiltag som vi har gennemført, på baggrund af rådgivning fra Provice, har også medført at vi fastholder vores position som frontløber i transportbranchen, når det kommer til den grønne omstilling.”

Simon Haubjerg Jørgensen,
kommerciel direktør i HV-transport og Sandshoppen.dk

Processen kort fortalt

Provice gennemførte et forløb, hvor alle virksomhedens processer og forbrug blev gennemgået for potentielle tiltag. Provice afdækkede de økonomiske og miljømæssige potentialer for HV-Transport, som derved fik et anvendeligt beslutningsgrundlag for nye tiltag.

Afledt heraf er der sparet 8% brændstof gennem ECO-driving – og et reduceret slid på bilerne. Dæk med lav rullemodstand anvendes hvor muligt, solceller er lagt på tagene, el-biler er indkøbt til pendling fra HV-transport til lastbiler mv.

Kom i gang med jeres bæredygtige forretningsstrategi

Der kommer flere og flere krav til den grønne omstilling, uanset hvilken branche din virksomhed tilhører. Det kan være meget uoverskueligt at vide, hvor man skal starte. Kontakt os for en uforpligtigende samtale om, hvordan jeres virksomhed kan komme i gang med en grøn forretningsstrategi.