En holistisk grøn forretningsmodel, der krævede høje ambitioner

Hotellet Fjordgaarden ligger i Ringkøbing og blev etableret i 1967. I dag er der mange der forbinder Ringkøbing med hotellet, der har mere end 30.000 overnatninger årligt. Herudover har hotellet kurbad, wellness og konferencefaciliteter.

Hotel Fjordgaarden

Vi har haft klare ambitioner om at blive mere bæredygtige. Derfor var det en åbenlys mulighed for Fjordgaarden at deltage i det første projekt, hvor vi fik Green Key-mærket. Dernæst fulgte projekter om Fjordgaardens CO2-kortlægning, diverse grønne tiltag, et grønt dashboard til overvågning af miljøstatus, og senest en metode til at opgøre, hvilket CO2-aftryk de enkelte gæsters ophold har medført. Det er meget relevant for vores business-gæster.

Charlotte Mørch Backs,
Bæredygtighedsmanager i Hotel Fjordgaarden

Procesen kort fortalt

Fjordgaarden indgik et samarbejde med Provice i 2021 med støtte fra ECSMV-programmet, hvor Fjordgaarden fik Green Key-certifikatet – en miljømærkning af hoteller.

Herefter fulgte flere projekter, blandt andet med støtte fra SMV:Grøn og SMV:Digital. Her bistod Provice med at udvikle en grøn baseline og strategi, et CO2-regnskab, øget affaldssortering og ikke mindst opbygning af grønne kompetencer hos medarbejderne. Fjordgaarden fik samtidig opbygget en metode til at beregne CO2-aftrykket ud fra den enkelte gæsts tilvalg af f.eks. overnatning, kurbad, besøg i restauranten eller deltagelse i konferencer.

Har du brug for hjælp til miljømærkning, certificering eller dynamisk miljødokumentation?

Uanset hvilken branche din virksomhed tilhører, kan Provice hjælpe jer med at opnå og bibeholde diverse miljømærkninger og certificeringer eller opgøre jeres produkters eller serviceydelsers CO2-aftryk, ud fra kundens konkrete valg. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvordan disse muligheder kan realiseres for din virksomhed.