Bilforhandler går offensivt efter grøn omstilling

Dahl Pedersen er autoriseret bilforhandler af personbiler fra Volvo, Renault og Dacia og betjener både private og erhverv. Som autoriseret forhandler lever Dahl Pedersen op til branchens krav inden for udstilling, reservedele og kompetenceudvikling.

Dahl Pedersen Logo
Provice har givet os relevante inputs til vores arbejde med vores grønne omstilling. Vi har allerede gennemført en række af tiltagene og fået vores klimaaftryk yderligere ned.
Lene Dahl Pedersen, medejer, Dahl Pedersen A/S

Små- og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har gennem ECSMV-programmet kunne få støtte til rådgivning om grønne forretningsplaner og CO2-reducerende tiltag. Selv med et velfungerende IOS 14001-miljøledelsessystem valgte Dahl Pedersen at deltage for at styrke virksomhedens grønne profil yderligere.

I samarbejde med Provice, blev virksomhedens forbrug kortlagt, både hovedsædet i Skive og afdelingerne i Viborg og Holstebro. Kortlægningen afdækkede en række el- og varme-besparelser, hvoraf de fleste er gennemført. Projektet satte også fokus på FN’s 17 Verdensmål, grøn kommunikation og relationsarbejdet til klimabevidste kunder.

Procesen kort fortalt

Dahl Pedersen havde allerede arbejdet på flere fronter med bæredygtighedsindsats. Med hjælp fra Provice kunne indsatsen styrkes yderligere.
Provice foreslog og udarbejdede miljømæssige og økonomiske business cases på overgang til LED-lys, installation af ny skruekompressor og aktiv brug af overskudsvarmen, mv.

Den grønne side af forretningsmodellen blev ligeledes gennemgået, hvormed den grønne omstilling fik et større udsyn. Efterfølgende har Dahl Pedersen investeret i en række tiltag, ligesom medarbejderne har suppleret med gode ideer og bedre vaner, som har resulteret i en CO2-besparelse på 38 ton/år og væsentligt bedre lysforhold.

Vil du høre mere om, hvordan din virksomhed kan spare penge og mindske klimaaftrykket?

Provice tilbyder skræddersyet rådgivning, som kan hjælpe jeres virksomhed med at reducere klimaftryk og styrke bæredygtighedsprofilen. Kontakt os for at høre nærmere.