Bæredygtighed fylder også i kontorlokalerne

ConSet producerer hæve-sænke-borde til kontormiljøer, og er med mange års erfaring inden for branchen blandt de mest fremtrædende. ConSet har længe arbejdet med deres bæredygtighed, men kunderne er begyndt at stille flere krav til troværdig miljødokumentation. Det er både danske og europæiske kunder, som har en forventning om, at der er dokumentation på miljøaftryk. Derfor var det vigtigt at ConSet fik udarbejdet en troværdig og anerkendt miljødokumentationen.

Conset Kontormøbler 2

Med LCA’en og det værktøj, Provice har udviklet til os, er vi nu i stand til at dokumentere miljøaftrykket på vores produkter. Udover dette har Provice hjulpet os med at vurdere, hvor vi har mulighed for at optimere vores klimaaftryk.

Gert Lassen, Direktør, Ejer af ConSet.

Procesen kort fortalt

Efter et tidligere, succesrigt samarbejde var det oplagt for både ConSet og Provice at arbejde videre på virksomhedens bæredygtighedsindsatser. Provice’s opgave blev at udarbejde én LCA som dækkede de fleste af ConSet’s produkter. Med et globalt marked ønskede ConSet, at en internationalt anerkendt organisation skulle varetage tredjepartsverificeringen af LCA’en.

Provice løste opgaven sammen med ConSet med en modulært opbygget LCA. Det indebærer, at aftrykket fra de enkelte komponenter er beregnet og verificeret i analysen, så miljøaftrykket for alle produkter og materialer kan udregnes direkte fra LCA’ens resultater.

Nu kan ConSet markedsføre produkter med en LCA, der er tredjepartsverificeret af det tyske TÜV Rheinland. Det betyder også, at ConSet har et overblik over og kan dokumentere klimaaftryk og øvrige miljøeffekter for lige præcis den produktvariant, en kunde bestiller.

Vi udarbejder LCA’er for virksomheder

Provice har hjulpet virksomheder i mange brancher med at udarbejde en LCA – både for enkelte produkter og services, men også for komplekse produktionsanlæg. Kontakt os for en uforpligtende samtale, hvis du vil vide mere om LCA’er, og hvordan vi kan hjælpe din virksomhed.